O nas
Naszą firmę tworzymy z myślą
o poszerzaniu świadomości na temat zdrowego jedzenia, odżywiania i holistycznego podejścia do człowieka.
Jesteśmy rodziną i wspólnie z przyjaciółmi pracujemy codziennie produkując prawdziwe chleby i soki.
Z racji naszego medycznego wykształcenia (Małgosia jest farmaceutą, a Sebastian fizykoterapeutą) rozumiemy,
czym jest zdrowie i odżywianie organizmu. Stąd nasza pasja
do naturalnego jedzenia.
Stale się uczymy i uwielbiamy wszelkie nowości.
Inspirują nas ludzie, którzy oddają się w pełni swoim zajęciom.
Nigdy się nie nudzimy.
Mamy 3 przygarnięte z ulicy koty i 7 psów.
O naszych produktach
Zaczęliśmy od pieczywa żytniego,
na zakwasie żytnim, bez drożdży piekarniczych.
Dodaliśmy do niego ziaren: słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki
i po setkach upieczonych bochenków doszliśmy do perfekcji.
Prawdziwym wyzwaniem okazał się jednak chleb pszenno – żytni,
ale także bez dodatku drożdży piekarniczych.
CIĘTY, chleb pszenno-żytni.
Mało kto pamięta dziś smak prawdziwego chleba.
Nasz CIĘTY smakuje, tak jak chleby pieczone przez nasze babcie.
Produkujemy go z użyciem naturalnego zakwasu i co najważniejsze bez dodatku drożdży piekarniczych.
Poza chlebami czysto żytnimi, pszennymi czy pszenno – żytnimi oferujemy chleby z mąk, które sami mielimy
– owsianej, jaglanej, gryczanej.
Oczywiście CZAS NA CHLEB to nie tylko pieczywo.
Specjalizujemy się w ciastach warzywnych, tzn. z dużym dodatkiem np.: marchewki czy buraka.